Op zoek naar “kookspiratie” nam ik uit de bib enkele kookboeken mee.
Omdat ik het recept niet vond op haar blog, geef ik het jullie hieronder even mee.
NODIG:
6 lange vingers, verkruimeld
300 g pure chocolade, in stukjes
150 g zachte ongezouten boter
150 g fijne kristalsuiker (het recept zei 165 gram, maar 150 g was voor mij genoeg)
4 eieren
155 g amandelmeel
150 g mascarpone
3 el Frangelico (ik verving dit door 2 el melk – heb deze drank niet in huis en melk is kindvriendelijker)
poedersuiker en chocoladeschaafsel als garnering
opgeklopte slagroom, voor erbij
ZO MAAK JE HET:
Verwarm de oven voor op 180° C (hetelucht).
Vet een springvorm in en bekleed hem met bakpapier.
Verdeel 1 el verkruimelde lange vingers over de bodem.
Smelt de chocolade au bain-marie, terwijl je af en toe roert. Haal de chocolade van het vuur en zet hem weg.
Klop de (gesmolten) boter en suiker met een mixer tot een luchtig, romig mengsel. Klop de eieren er nu één voor één door.
Roer er de rest van de verkruimelde lange vingers, het amandelmeel, de gesmolten chocolade, de mascarpone en de Frangelico/melk door. Meng alles goed.
Giet het beslag in de springvorm. Bak de taart 55-65 minuten tot de bovenkant een mooi korstje heeft. Prik erin met een satéprikker: als die er schoon uitkomt, is de taart gaar.
Bak de taart niet te lang, hij moet vanbinnen nog smeuïg zijn.
Bestrooi de afgekoelde taart met poedersuiker en chocoladeschaafsel en serveer de taartpunten met een flinke toef slagroom.
Wedden dat je hiermee zal scoren bij je bezoek? Smakelijk!
Mmm, je doet me watertanden!
Hihihi :o)
Oeh, I love chocolate. Deze pin ik!
Je zal het je niet beklagen! Je weegschaal misschien wel ;o)
mjammie … wordt hier bijgehouden
DANGER DANGER DANGER! Ik zou daar van blijven eten, denk ik …